AKRO investoři mohou s novým rokem oslavovat

05.01.2018
Členové investičního výboru AKRO, zleva: Vladislav Prokůpek, Jiří Trávníček, Michal Mareš a Jeremy Monk
Členové investičního výboru AKRO, zleva: Vladislav Prokůpek, Jiří Trávníček, Michal Mareš a Jeremy Monk

Pro investory AKRO to byl další dobrý rok. Zatímco si všechny naše fondy vedly dobře, investoři fondu AKRO fond progresivních společností a fondu AKRO fond nových ekonomik si užili velmi vysoké výnosy. Klíčovým faktorem tohoto úspěchu byl dobrý výběr akcií. Investoři budou jistě příjemně překvapeni, že ve fondu AKRO fond progresivních společností, 5 ze 30 cenných papírů v průběhu roku 2017 svou hodnotu více než zdvojnásobilo: Gravity Co. + 796 %, Ecobalt Solutions + 261 %, Hirano Tecseed + 135 %, Griffin Mining + 114 % a Fortuna + 107 %. Podobně tak tomu bylo ve fondu AKRO fondnových ekonomik (3 cenné papíry z 28): Gravity + 796 %, Unipetrol + 111 %, Fortuna + 107 %. Další dva fondy, AKRO globální akciový fond a AKRO balancovaný fond, měly největší přínos ze společnosti Unipetrol (+ 111 %). I když naše fondy mají globální rozsah, ani na tuzemském akciovém trhu velké příležitosti nepřehlížíme!

Zdroj: AKRO investiční společnost, a.s.
Zdroj: AKRO investiční společnost, a.s.

AKRO akciový fond nových ekonomik

Nezapomeňte, že až do 31. ledna 2018 je možné investovat do AKRO akciového fondu nových ekonomik bez vstupního poplatku! AKRO akciový fond nových ekonomik patří, od svého založení v květnu 2005, mezi nejvýkonnější korunové akciové fondy. Fond je také jedním z nejvíce konzistentních; za 11 z posledních 13 (1) kalendářních let skončil vždy s kladným výsledkem.

Zdroj: AKRO investiční společnost, a.s. ze dne 3/1/2018
Zdroj: AKRO investiční společnost, a.s. ze dne 3/1/2018

(1) hodnoty zveřejněné dne 3/1/2018


UPOZORNĚNÍ:

Tato zpráva má pouze informativní charakter a není doporučením k nákupu nebo prodeji jakéhokoliv cenného papíru. Uváděné informace mohou být změněny bez předchozího upozornění.

Investování do cenných papírů prostřednictvím otevřených podílových fondů přináší rizika vyplývající z vývoje na kapitálových a peněžních trzích. Minulé výnosy fondu nejsou zárukou výnosů budoucích. Investiční strategie otevřených podílových fondů AKRO investiční společnosti je zaměřena na dlouhodobé zhodnocování vložených prostředků a není vhodná pro investory s krátkým investičním horizontem. Předtím, než investujete, se důkladně seznamte s obsahem statutu a sdělením klíčových informací pro investory vybraného fondu.